6 Kasım 2014 Perşembe

İkinci Kez Anne Olurken Uygun Bütçeli Neler Yapılabilir?

İkinci kez anne olacak olanlara genellikle baktığım zaman nedense ilkinde olan heyecanları, hevesleri ve hayalleri, ikinci hamileliklerinde yaşamıyorlar. Halbuki ilk hamileliğinde, ilk kez anne olmanın verdiği heyecanla oradan oraya koşup alışveriş yapan, vaktinden önce bebeğinin odasını hazırlayan anne adayları, ikinci çocuklarını beklerken daha sakin oluyorlar. Ablası veya abisinin eşyalarını giyecek olan, aynı mobilyaları kullanacak hatta odası bile doğduktan belki de 8 ay sonra olacak olan ikinci bebeği düşünmeden edemiyorum. Belki de kendimde ikinci çocuk olduğum ve bunu hiç bir zaman hissetmediğim bir aile ortamında büyüdüğüm için, ilkine ne yapıldıysa ikinciye de imkanlar dahilinde onun yapılması taraftarıyım. Tabii ki de ikinci bebeğimiz ilk bebeğimizin eski kıyafetlerini giyecek, eski odasında da yatacak ama ilkinde nasıl heyecanlandıysak ikincisinde de aynı heyecanla odasını hazırlamamız gerekir diye düşünüyorum. Fazla imkanımız olmayabilir veya hamileliğimizi zor geçiriyor olabiliriz ama etrafımızdan yardım isteyerek minik detaylarla ikinci bebek odasını ilki kadar sevimli hale getirebiliriz.

İlkinde bütün odayı duvar kağıdı yapmış ve çok para ödemişseniz, ikincide odasını boyatabilir sadece bir bordür alarak yine bebek odası havasını verebilirsiniz. En pahalı ve şık perdeyi birinci çocuğunuza yapmış olabilirsiniz, ikinci çocuğunuza renkli en uygun fiyatlı tülden perde yaptırarak odayı bebek odası havasını çevirebilirsiniz. Mavi veya pembe alacağınız fiyonkları büyük fiyonklar yaparak uzun bir ipe dikebilir ve perdenin kornişlerinin oraya dikerek perdenizi aşağıya sarkan fiyonk ipinizle haraketli ve orijinal hale getirebilirsiniz. Benim kızım için yaptığım ve çok tatlı duran başka bir öneri de, dolabının askılarını süslemek. Aldığınız bebek askılarına rengarenk istediğiniz renklerde kurdelelerden yaptığınız fiyonkları asabilir ve yeni bebeğinizin dolabına renk katabilirsiniz. İlk bebeğinizde yaptırdığınız kapı süsüne çok paralar vermiş ve ikincisine o kadar imkanınız olmuyor olabilir. Tuhafiyecilerden alacağınız saman rengi ipi çift taraflı bantlarla hastane kapınıza yapıştırabilir, her iki tarafına pembe veya mavi fiyonk koyabilir ve hazırladığınız ipinize bebeğinizin minik çorap, tulum ve hırkasını bebek temalı mandallarla asabilirsiniz. Emin olun odanızın kapısının oradan her geçen, sizin oda kapınızı konuşacak.

Bunlar gibi daha bir sürü minik, uygun fiyatlı detay bulabilir ve kendinizi evinize gelecek olan yeni bebeğinize hazırlayabilirsiniz. Hem bunları yaparken çocuğunuz biraz büyükse, belki onu da işin içine dahil ederek kardeşi için hazırlık yapmanın heyecanını yaşamasını sağlayabilirsiniz. Bebeğinizi gördüğünüz zaman her şeyin bir anda değişeceğini ve aşık olacağınızı biliyorum. Ama doğduktan sonra “keşke ona da yapsaydım” dememek için minik ayrıntıları atlamayın bence. Hayatın keyfi minik ayrıntılarda saklı...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder