2 Haziran 2014 Pazartesi

Haziran Ayında Çocuklarımızla Neler Yapabiliriz?

www.sehrincocukhali.com sitesini daha önce ilkkezanneoldum’un facebook ve twitter takipçileriyle paylaşmıştım. Sitede İstanbullu bir anne için çok işe yarayacak pastacılardan, parti yapılabilecek yerlere, çocuk kıyafeti satan mağazalara, kitapçılara, müzelere, tiyatrolara, oyuncakçılara kadar bir sürü bilgi yer alıyor.  Üstelik annelerin hayatını kolaylaştırmak için bir de etkinlik takvimi yer alıyor. Gün gün, saat saat çocuklar için nerede ne var hepsini bir araya toplamışlar. Site anne babalara, şehirde çocukla yapabilecekleri her şeyi bir arada sunan bir rehber niteliğinde. Ben de Haziran ayı boyunca çocuklarınızla yapabileceğiniz güzel etkinlikleri bir araya topladım. Umarım çocuklarınızla keyifli bir Haziran ayı geçirirsiniz.

Sakıp Sabancı Müzesi – Çocuk Atölyesi

Yaş aralığı: 9-16 yaş
Zaman:  Haziran başından 10 Ağustos’a kadar
Ücret: 30 TL

“Bir Oyun da Sen Tasarla” ve “En Acayip Cihaz” başlıklı iki farklı atölye çalışmasında çocuklar ve gençler, oynadıkları oyunlar için kontrol cihazları tasarlayacak, oyunların grafiklerini ve seslerini istedikleri gibi değiştirebilecekler. Böylece, oyun aracılığı ile buluştukları teknolojik sürecin içine girecek ve sürece kendi kişisel farklılıklarını dahil edebilecekler.

Halka Sanat – Anne ve Çocuk Etkileşim Grubu

Yaş aralığı: Emekleyen ve yürüyen çocuklar
Zaman: Haziran ayı boyunca her Perşembe
Ücret: 30 TL
http://www.halkaartproject.net

Halka Sanat’ta her Perşembe hem emekleyen minikler hem de yürüyenler için oyun grubu var. Biraz oyun, biraz sohbet biraz da çocuk gelişimi takibi yapılıyor. Alie danışmanı Gaye Avşar annelerin sorularını yanıtlıyor.

Pera Müzesi – Kağıt Hamurundan Ağacım

Yaş aralığı: 4-6 yaş
Zaman: 7 Haziran
Ücret: 45 TL

Stephen Chambers’in resimlerindeki ağaçları gözlemleyerek, çocuklar, köpük, tel ve kağıt hamuruyla (papye maşe) kendi ağaçlarını oluşturacaklar.


Oyuncak Müzesi  - Seramik Atölyesi

Yaş aralığı: 4-9 yaş
Zaman: 8 Haziran
Ücret: 35 TL

Çocuklar İstanbul Oyuncak Müzesi seramik atölyesinde kil ile birlikte düşlerini şekillendirecek ve seramikten yapılmış sürpriz bir objeyi renklendirecekler. Aynı zamanda  atölye öncesinde veya sonrasında müzeyi de ücretsiz gezebiliyorsunuz.

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi – Bitkilerin Kralı

Yaş aralığı: 5-7 yaş
Zaman: 8 Haziran
Ücret: Ücretsiz

Çeşitli yaprak resimleri ve doğal yaprak malzemeleri ile yapraklar incelenecek. Bahçeden toplanan dallarla taçların yapılacağı bu etkinlikte yaprak resimleri ve doğal yaprak malzemeleri ile çocuklar yaprakları inceleyecekler.

Cam Ocağı Atölyesi – Cam Ocağı Vakfı

Yaş aralığı: 7 yaş ve üzeri
Zaman: 14-15 Haziran
Ücret: 100 TL


Hafta sonları eğlenmek, eğlenirken öğrenmek, yaratıcılıklarının farklı yanlarını ortaya çıkarmak için çocuklarınıza tanıyacağınız harika bir fırsat. Cam Ocağı artık hafta sonları çocuklara kendilerini geliştirme fırsatı yaratıyor. Cam üfleme, füzyon ve boncuk yapımından oluşan atölyeler, kek ve sıcak çikolata molası ile toplam 3 saati buluyor. Çocuklara eğlenceli ve heyecanlı bir gün geçirterek yepyeni bir keyif ve farklı bir deneyim yaşatmak için ideal.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder